mandag den 23. september 2013

I dag har jeg prøvet noget helt nyt ud i den kulinariske ;) En havtornesaft. Meget enkelt, dog er der lidt "forarbejde" i form af at få bær og busk skilt ad.




Grene med bær blev klippet og lagt i en pose, derefter i fryseren et døgns tid. Så var bærrene så frosne at det var, rimeligt, nemt at få dem hele af grenene med en gaffel. Derefter blev de skyllet godt og var nu klar ti brug.

500 gram havtorne bær.
5 dl vand
800 g sukker.

Vand og bær koges til bærrene "popper" eller revner. Derefter gives en tur med stavblenderen (bare lidt) og saften sies igennem et rent klæde. Pulpen smides væk og saften koges nu op med sukkeret, køles ned og hældes på rengjorte glas/flasker.

Velbekom, det smager himmelsk og så er det PROP FYLDT MED VITAMINER og andre gode sager.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar